פתרונות אחסון למטבחים

כאן, נציג עבורכם את כל פתרונות האחסון של רהיטי מזנוני כהן הנדרשים עבור מטבחים. על אף כי הם נראים רבים ביחס לכל חדר אחר, פתרונות האחסון במטבח מתחלקים ל- 3 סוגים עיקריים: התקנים תחתונים ניידים, התקנים תחתונים קבועים, והתקנים עליונים קבועים. כעת, נסביר מהם כל פתרונות האחסון הללו, מה הם כוללים, וכיצד מומלץ לרכוש כל אחד ואחד מהם על פי אמות מידה פונקציונליות ודקורטיביות.
 
התקנים תחתונים ניידים
 
במניין ההתקנים התחתונים הניידים נמנים כל עזרי האחסון שניתנים להזזה, כלומר – אינם מקובעים לקיר או לרצפה באמצעות קידוחים ומסמרים שונים. הגדול שבהם הוא כמובן המקרר, התקן אחסון חובה בכל מטבח – שכן זהו פתרון הקירור היחיד בחדר זה. בנוסף אליו, ניתן לרכוש גם מזווה: התקן אחסון שנראה כמו מקרר אך משמש לאחסון ללא קירור. נהוג לאחסן שם תבלינים, חומרי גלם ועזרי בישול לשימוש בטווח הארוך.
 
התקנים תחתונים קבועים
 
ההתקנים התחתונים הקבועים כוללים את הארונות והמגירות אשר מתחת לשיש העיבוד במטבח, ואשר נמצאים בכל חלק אחר שלו כשהם מקובעים פיזית לרצפה. הקיבוע בדרך כלל מתבצע באמצעות חציבה בקיר, וריתוך הארון לקיר. אנו ממליצים בחום לעבות את הארונות שלכם בחיפויים ברווח שבין תחתית הארון לבין הרצפה, ולא להשאיר אותם תלויים באוויר. הדבר גם יספק יציבה טובה יותר וגם יקטין מאד את הסיכוי שמזיקים ומכרסמים יחדרו דרך מחילות במטבח, תופעה שקוראת המון כאשר המטבח מבוסס על התקני אחסון עם חלל בינם לבין הרצפה, ללא חיפוי הגנה. דוגמאות להתקנים תחתונים קבועים: שדרת מגירות טורית מעץ, שדרת מגירות טורית ממתכת, שדרת מגירות טורית מעץ בצבע לבן עם ידיות אלומיניום, ארונות פתיחה תחתונים מעץ או אלומיניום, ארונות הזזה תחתונים משכבת עץ דקה.
 
התקנים עליונים קבועים
 
ההתקנים העליונים הקבועים הם התקנים אשר בשונה מהתחתונים לא נהוג לחצוב אלא פשוט לתלות על הקיר כמו שהם באמצעות קידוח או ריתוך. הסיבה לכך היא שהמשתמשים במטבח צריכים שתהיה להם נגישות לארונות הללו. בדרך כלל נהוג שהעובי שלהם ועובי השיש זהים, ולעתים השיש יותר עבה (כלומר יותר קדמי) רק במעט. גובה הצבת הארונות צריך להיות נמוך על מנת לאפשר גישה לכולם. דוגמאות: ארונות פתיחה מעץ עם פלטת זכוכית, ארונות הזזה עם פלטה מעץ, ארונות פתיחה מעץ לבן עם ידיות אלומיניום או נירוסטה.